Vier mee met ons!
bij Pieter & Salima in De Bralle
31 december 2024
Oudejaarsmenu
Apero van huisgemaakte Picon of cava met een gevarieerde tapasplank
Tartaar van eend, wakame aardpeer en bitterbal van confit de canard
Gepocheerde zeebaars, erwtencoulis, salsa van tomaat en chorizo
Kalfsfilet pur met wintergroentjes, truffeljus en pommes sarlardaise
Feestelijke dessertcreatie
Koffie met versnaperingen
Glaasje bubbels op het nieuwe jaar
Prijs: 90
Reserveer nu via
De Bralle
Restaurant in Loker Heuvelland
bij Pieter & Salima
Reserveer hier
Je reservatie is pas geldig na telefonische bevestiging of per mail. Reservaties minder dan 3 uur voor aankomst enkel telefonisch, niet via mail.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van woensdag tot zondag. Vragen via het formulier op maandag en dinsdag beantwoorden we graag vanaf woensdag. Dank!
De Bralle restaurant telt binnen 2 verdiepingen. Meld bij je reservatie als je niet wil of kan boven zitten. Dank! |
OPENINGSUREN
Zat 18-22 Zon 12-14u30 & 18-21u30*
*Tea-room doorlopend open voor koffie en dessert
Nieuws bij Restaurant De Bralle
We'll be back
We plannen in de loop van 2025 een terugkeer naar onze vertrouwde stek in Dranouter. We hopen dat de wegenwerken snel voorbij zullen zijn en dat de Bralle in het gezelligste dorp van Vlaanderen kan terugkeren.
Oudejaarsavondmenu
Apero van huisgemaakte Picon of cava met een gevarieerde tapasplank
Tartaar van eend, wakame aardpeer en bitterbal van confit de canard
Gepocheerde zeebaars, erwtencoulis, salsa van tomaat en chorizo
Kalfsfilet pur met wintergroentjes, truffeljus en pommes sarlardaise
Feestelijke dessertcreatie
Koffie met versnaperingen
Glaasje bubbels op het nieuwe jaar
Huur je feestzaal in Dranouter
We zijn verhuisd naar Loker wegens wegenwerken in centrum Dranouter
Vanaf nu kun je ons vinden in de Dikkebusstraat 171 8950 Heuvelland in de vroegere D'Hellekapelle.
Kaart
Graag per tafel niet meer dan 4 verschillende gerechten. Dank voor je begrip.
Kindergerechten tellen niet mee.
DAGSCHOTEL
van woensdag tot vrijdagmiddag:
Lunchbordje vis
vissoepje, garnaalkroket,
slaatje en een vispotje
Lunchbordje vlees
tomatensoep, vleeskroket,
slaatje en huisgemaakt vleesgerecht
wordt geserveerd met brood
Extra
indien gewenst
Frieten 4
Mayonaise 0,50
Ketchup 0,50
Huisgemaakte tartaarsaus 1
Extra salade 3,50
Over De Bralle Restaurant
De Bralle is een niet te versmaden brasserie tussen de glooiende plooien van het Heuvelland in Loker.
In de authentieke setting bij een wijngaardj kun je genieten van seizoens - en streekgerechten.
We kijken al uit naar jullie komst.
Pieter & Salima
Etymologie van De Bralle
'Borelle, Borelle, stik et vier in d'helle'
Dat werd geroepen op de tocht naar het dorp, en op elke hoek werd er een stropop in brand gestoken. De naam 'Borelle' zou voortkomen van 'Bralle' ... De bralle is een bundel stro die men op een perse stak om daarmee het lentevuur te ontsteken.
Het was oorspronkelijk een feest ter ere van de vruchtbaarheid waarbij vuur en rook het middel waren om de boze geesten te verdrijven.
Rond het vuur werd er gedanst, en zodra het mogelijk was begonnen de feestvierders over en door de vlammen te springen.