AFhaal enkel telefonisch bestellen of via e mail
(Geen messenger of google berichten) Dank voor je begrip!
Take Away gerechtjes
Vanaf donderdagavond 15 tot zondagavond 18 april
Hoofdgerechten
Gegrilde kalfskroon met een Provençaalse groentensaus, gremolata en ovengebakken charlotte aardappelen 16
Asperges op z’n Vlaams met Dranouterse kruidenham en Tierentyn mayonaise of gerookte zalm en mierikswortel crème 18 (Ook als voorgerecht verkrijgbaar 12)
Lenghaasje (kabeljauwvariant) met spinaziepuree, romanesca en jus van garnaal 18
Schelpjespasta met gebakken rundsreepjes, mozarellaparels, zongedroogde tomaat, basilicum, pijnboompitjes en sausje van Siciliaanse pesto 17
Côte à l’os van Belgisch wit blauw rund met peper of champignonssaus, sla en frietjes Voor 2 personen 39
Extra large gehaktbal met krokante kruidenkorst, een smeuïge vulling van 4 kazen of salsa vulling en puree van wortel en sausje van bruin bier van Sint-Bernardus 15
VEGGIE Vegatarische ravioli gevuld met spinazie en ricotta en fijne groentjes in de wok 15
Salades
Salade met geitenkaas ( met of zonder spek) 15
Salade met fijngesneden hammen, carpaccio van rundsfilet, toast met mozarella16
Salade met scampi’s en een garnaalkroketje16
Voorgerechten
Carpaccio van rundsfilet met pesto, parmezaanse schilfers 11
Carpaccio van gerookte zalm met huisgemaakte dressing 11
Scampi’s op wijze van Pieter 12
Aperitiefknabbels
Aperobordje met fijn gesneden hammen voor 2 personen14
Wrap gevuld met sla en kip, tartiflette, gemarineerde zalm, boerepaté,bruchetta met italiaanse ham en mozarella, surimisalade , witte pens en rookworst, stukje heerlijk kaas, scampi’s in een getomateerd sausje
€ 38/2p
Huisgemaakte burgers
Bestel je hamburgers de hele vrijdag, zaterdag of zondag.
Enkel warm af te halen op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond tussen 18 en 21u.
Nu ook op zaterdag- en zondagmiddag van 12 tot 14u.
Bralle Burger Rundsburger met kaas, bacon, sla, augurk en hannibalsaus € 8.5
De Bralle is een niet te versmaden brasserie tussen de glooiende plooien van het Heuvelland in Dranouter.
In de authentieke setting van een oude smederij kun je genieten van seizoens - en streekgerechten.
In de zomer is het koeienspotten geblazen vanop het zonovergoten terras.
We kijken al uit naar jullie komst.
Pieter & Salima
Etymologie van De Bralle
Borelle, Borelle, steekt het vuur in d'helle!
Dat werd geroepen op de tocht naar het dorp, en op elke hoek werd er een stropop in brand gestoken. De naam 'Borelle' zou voortkomen van 'Bralle' ... De bralle is een bundel stro die men op een perse stak om daarmee het lentevuur te ontsteken.
Het was oorspronkelijk een feest ter ere van de vruchtbaarheid waarbij vuur en rook het middel waren om de boze geesten te verdrijven.
Rond het vuur werd er gedanst, en zodra het mogelijk was begonnen de feestvierders over en door de vlammen te springen.